Алтернатива Настани

МОБ: ШЕХЕРЕЗАДА – Николај Римски Корсаков

МОБ, ШЕХЕРЕЗАДА – Николај Римски Корсаков (балет), 24.април

Диригент: Бисера Чадловска
Кореограф: Михаил Крапивин (Русија) – со првична постановка на Михаил Фокин
Сценограф: Марија Ветероска (по сценографијата на Л. Бакст)
Костимограф: Маја Бурсаќ (Србија) – по костимографија на Л. Бакст
Концерт мајстор:
Репетитори:

Во главните улоги:
Забеида:Александра Мијалкова
Златен роб: Васил Чичијашвили (Грузија)

Настапува балетскиот ансамбл и оркестарот при МОБ.

Сподели: