Алтернатива Настани

МОТ: “ДОГВИЛ”- МКЦ 14.СЕПТЕМВРИ

Сподели:

Untitled

Како најава на 41. MOT 2016 на 14. септ (среда) во МКЦ ќе биде прикажана и првата МОТ+ програма:

ДОГВИЛ
режисер: Kokan Mladenović
играат: Branislav Trifunović, Milica Majstorović, Milica Janevski
музика во живо: Vrooom
Времетраење/Duration: 90’

Билети во продажба на билетарницата во МКЦ.
цена: 300 ден


Театарската адаптација на истоимениот филм на Ларс фон Трир ја следи приказната на Грејс која бегајќи од гангстери, наоѓа засолниште во навидум идиличниот град наречен Догвил. Исфрустрираноста, тесноградоста и агресија на жителите на оваа идеализирана заедница бргу ќе излезат на виделина и Грејс ќе стане жртва на оние на кои таа сакаше да им помогне и во чија хуманоста и добрината веруваше.

Сподели: