Вести Изјави Македонија Ударни вести

МЗ: Донација од 100 респиратори од Норвешка

Сподели:

 

“Добивме значајна донација на 100 респиратори од Норвешка. Респираторите ќе се користат за третман на пациенти и по завршувањето на пандемијата и ќе бидат наменети за употреба во сите ЈЗУ-а”, изјави министерот за здравство Венко Филипче.

“Ова се први респиратори кои нема да се користат само за третман на ковид пациенти и ќе имаат многу широка примена.

Благодарност до военото атеше на Норвешка, партнерствата вредат и се познаваат тогаш кога е најпотребно”.

Сподели: