Недела на Франкофонски филм во КИНОТЕКА

Сподели

 

НЕДЕЛА НА ФРАНКОФОНСКИ ФИЛМ
Недела на франкофонски филм во соработка со Амбасадите на земјите-членки на Меѓународната организација на франкофонијата.
Резервации во Кинотека, тел.: 2 30 71 814 ; 02 30 65 968 ; 02 306 59 68 ;
 kinoteka@ukim.edu.mkОТВОРАЊЕ –Пет ок 15 март 2024, 20:00, „Блех-музика” на Франсоа-Кристоф Марзал, (2019, 90 минути)
Сабота 16 март 2024 18 ч.,„Бескрајна градина” на Галин Стоев
(2017,1h30), Сабота 16 март 2024, 20 ч.,„Слобода” на Тудор Гиуригу
(2023, 1h49)
 
Понеделник 18 март 2024, 20 ч. „Делегација” на Бујар Алимани,
(2018, 1h17), Вторник 19 март 2024, 20 ч., „Најсреќниот човек на светот”на Теона Стругар Митевска, (2022, 1h35)
 
Среда 20 март 2024, 20 ч.,„Дивертименто” на Мари Кастиј Мантијон Шар
(2023, 1h55), Четврток 21 март 2024, 20 ч., „Добронамерните” на режисерот Оливије Ран е (2022, 1h55)
 
ЗАТВОРАЊЕ – Петок 22 март 2024, 20 ч.,„Ефтихија” на Ангелос Францис
(2019, 2h03)