Алтернатива Настани

НОБ: Ана Каренина – П.И. Чајковски

 

Национална опера и балет, АНА КАРЕНИНА, Петар Илич Чајковски,Б алет во 2 чина, 19.9.2019 / 20.00 ч.

Кореограф: Лео Мујиќ (Хрватска)
Костимограф: Александар Ношпал
Пренел сценографија: Михајло Стојановски, Сашо Стојановски
Светло мајстор: Милчо Александров
Сликар: Зоран Костовски
Дизајн: Емил Петров
Репетитори: Горан Божинов, Лора Тарчуговска
Инспициенти: Дубравка Шопова, Тијана Тарчуговска, Љупка Јакимовска
Асистент костимограф: Емануела Трајческа

 

Во главните улоги:
Ана Каренина: Мими Поп Алексова Атанасовска
Вронски: Бобан Ковачевски
Каренин: Васил Чичиjашвили (Грузија)

Настапуваат: истакнати солисти, солисти и целиот балетски ансамбл на НОБ

 

Geplaatst door Nacionalna opera i balet – National Opera & Ballet op Dinsdag 10 september 2019

Сподели: