7 дена Македонија

НОВА ФАБРИКА НА “ЏОНСОН КОНТРОЛС”

Сподели:

Американската компанија” Џонсон контролс” почна со изградба на нова фабрика во индустриската зона во Струмица, која што ќе произведува прекривки за автомобилски седишта. Се предвидува дека таа да започне со работа идната година во април месец и да вработи околу 1.500 работници.

7 DENA 23.05 2
Оваа компанија е застапена во над 150 држави во разни делови на светот и вработува околу 160.000 лица.

 

 

 

Сподели: