Алтернатива Настани

НОВИ ПОЧЕТОЦИ – концерт

Сподели:

MDnovipocetocumuzickinastani

МОБ-1 Јуни

 По големата смена на генерации и по успешното продолжување на претставувањето на меѓународната сцена, хорот „Драган Шуплевски“, под диригентство на професор Сашо Татарчевски, ќе ја почести со концерт и публиката во Скопје. Концертот е со наслов „НОВИ ПОЧЕТОЦИ“, а ќе бидат изведени дел од композициите со кои хорот успешно настапи на еден од најсилните натпревари за хорска музика годинава – „Мајски хорски конкурс“ во Варна, Бугарија. На програмата се дела од Деринг, Донато, Да Ролд, Пуланк, Стопфорд, Танев, Дубра, Матсушита, Денев, Јеило, Смит и Шуплевски.

Концертот ќе се одржи на 1ви Јуни, со почеток од 20:30 часот во фоајето на Македонската опера и балет.

Влезот е слободен

Сподели: