Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Објавен е билатералниот протокол потпишан вчера во Софија

Сподели:

 

Министерството за надворешни работи го објави билатералниот протокол, кој министрите за надворешни работи на Северна Македонија и на Бугарија, Бујар Османи и Теодора Генчовска го потпишаа во Софија.

Овој протокол произлегува од Договорот за добрососедство потпишан во 2017 години и треба да претставува годишен пресек за напредокот на двете држави во реализацијата на Договорот.

Целиот Протокол, интегрално, можете да го прочитате тука.

Сподели: