Пендаровски: Не смееме да се враќаме назад, граѓаните сакаат убав живот дома

Сподели

“Со договорите што ги постигнавме, на долг рок ја загарантиравме иднината на Македонија. Влеговме во НАТО и ги отворивме вратите на ЕУ. Ниту една власт претходно немаше политичка храброст, а нас ни беше на прво место. Во нивно време, на меѓународен план земјата беше комплетно изолирана, без стратешки пријатели, раскарана со соседите. Не смееме повторно да се враќаме назад, затоа што граѓаните сакаат убав и спокоен живот дома.”

ИЗБОРИ 2024, Стево Пендаровски