Вести Изјави Македонија Топ теми Ударни вести

Пендаровски: Сите политички водства сме одговорни за масовното отселување на младите

 

„Ја разбирам потребата за дадената изјава на Регионалниот младински лидерски форум во Нови Сад да биде врамена во дневни партиско-политички пресметки, но трендовите во целиот регион и кај нас се неспорни. Губиме висококвалификуван и млад кадар. Одговорноста е на сите политички водства, од независноста до денес. Вклучително и моја. Доколку немаат суштинска европска перспектива, поголеми плати и поквалитетен живот, младите ќе продолжат масовно да се иселуваат.
Младите мора да имаат прва шанса да успеат дома.” – Стево Пендаровски
Сподели: