Пендаровски: Смртта на Сабина Ајрула е голема загуба за македонската културна сцена

Сподели

 

Смртта на Сабина Ајрула Тозија е голема загуба за македонската драмска, филмска и културна сцена. Но, споменот за неа ќе продолжи да живее меѓу публиката, драмските уметници, режисери и продуценти со кои создаваше врвна уметност.
 
Ми беше голема чест што Сабина ја прифати мојата покана да биде член на Комисијата за одликувања и признанија на Претседателот на Република Северна Македонија.
 
Нека почива во мир! – напиша претседателот Стево Пендаровски.