Алтернатива Настани

Петта светска средба на Македонците од Егејскиот дел на Македонија

Петта светска средба на Македонците од Егејскиот дел на Македонија
19-ти јули (четврток) во 10.00 часот
-Полагање цвеќе пред споменикот на децата бегалци во паркот Жена Борец
20-ти јули (петок) во 11.00 часот
-Свечено отварање на средбата во СЦ Борис Трајковски-Скопје
19.00 часот
-Изложба на фотографии од претходните четири светски средби и фотографии од детските домови во Музеј на Град Скопје
21-ви јули (сабота)
-Пикник во Пилав Тепе-штипска околија (тргнување од Дрво Декор во 08.00 часот)
-19.00 часот-Промоција на книги-НУБ СВ. Климент Охридски-Скопје
22-ри јули (недела) во 11.00 часот
-Панихида на загинатите и починати-Соборен Храм Св. Климент
-19.00 часот-Завршна свечена вечера во Хотел Континентал

Сподели: