Алтернатива Настани

„Плати со поезија“ на осум локации во Скопје

Сподели:

Акцијата „Плати со поезија“ на брендот на кафе „Јулиус Мајнл“ по повод Светскиот ден на поезијата денеска ќе се одржува на осум локации во Скопје. Кампањата во која секој што ќе напише стихови за возврат добива кафе, оваа година ќе се одржува во 40 земји.

За разлика од минатите, оваа година сите што ќе напишат песна или поема влегуваат во меѓународната наградна игра на Јулиус Мајнл. Само шест лица од цел свет ќе може да се запознаат со Том Одел на неговиот концерт во Глазгов на 1 јуни 2019 година.

Сѐ што треба да се направи е да се напише поемата или песната, да се сликне и да се постира на Инстаграм со хаштагот #PayWithaPoem.

Осумте угостителски локали во Скопје во кои заинтересираните може да платат кафе со поезија годинава се: „Ревија“, „Паладиум“, „Фонтана“, „Дион“, „Центар-бар“, „Бекјард“, „Ла кафе“ и „Сквер 21“.

Сподели: