“ПОЧЕТОК” во Македонска Филхармонија

Сподели

 

Македонска филхармонија, 18 јануари, 20 часот

Диригент: Алфонсо Скарано (Италија)
Солист: Здравко Ангелов – кларинет
 
Програма:
М. Мусоргски: Симфониска поема „Ноќ на голото брдо“
Ј.Брамс: Соната бр.1 за кларинет и симфониски оркестра, арр. Л.Берио * премиерна изведба
М. Мусоргски: Свита „Слики од изложба”