Вести

Поголемиот дел од Британците сакаат да останат во ЕУ

Сподели:

564c8236c46188020e8b4581

Британската поддршка за останување во Европската унија изнесува 44 отсто, а 42 проценти од Британците се изјасниле дека сакаат да излезат од Унијата, покажува најновата анкета на „Сандеј обзрвер“.

Британците излегуваат на референдум на 23 јуни на кој ќе одлучат дали сакаат нивната земја да остане дел од ЕУ, што е одлука со долгорочни последици на политиката, економијата, одбраната и дипломатијата како во Велика Британија така и во ЕУ.

Најновото испитување на јавното мислење покажува дека 13 отсто од избирачите се неодлучни.

http://meta.mk/pogolemiot-del-od-britantsite-sakaat-da-ostanat-vo-eu/

Сподели: