Вести Македонија

Поранешниот министер за труд и социјала, Џелал Бајрами, избран за јавен обвинител

Сподели:

12583825_1553580024957103_1930566399_n-860x680

Советот на јавни обвинители денеска донесе одлука Џелал Бајрами, поранешниот министер за труд и социјална политика, член на ДУИ, да го избере за јавен обвинител во Републичкото јавно обвинителство, јавува „Алсат М“.

Бајрами стана заменик на јавниот обвинител Марко Зврлевски, заедно со Анита Топалова-Исајловска, сопруга на новоименуваниот заменик-министер за надворешни работи Илија Исајловски.

– Џелал Бајрами е избран за да се испочитува принципот за соодветна и правична застапеност. За изборот на Исајловска, нема ништо спорно. По заслуга напредуваше. Постојано ќе има незадоволни од одлуките и тоа е нормално –  изјави Петар Аневски, претседател на Советот на јавни обвинители.

Поранешниот уставен судија Зоран Сулејманов, по четири години поминати во Советот на јавни обвинители, денеска повторно беше реизбран за член.

http://meta.mk/poraneshniot-minister-za-trud-i-sotsijala-dhelal-bajrami-izbran-za-javen-obvinitel/

Сподели: