Музика и Филм

Постхумна Пулицерова награда за Арета Френклин

„Питсбург пост газет” ја доби наградата за најнова вест, а „Саут Флорида сан сентинел” беше награден за известување за настани од јавен интерес.

Неодамна починатата соул пејачка Арета Френклин постхумно го доби специјалното признание за „неизбришлив петдецениски придонес кон американската музика и култура”.

Сподели: