“ПРЕД И ПОСЛЕ” на Киро Урдин во Кинотека

Сподели

 

На 15 ДЕКЕМВРИ (ЧЕТВРТОК), 20:00 ч. на кинотечната програма е документарниот филм ПРЕД И ПОСЛЕ, по сценарио и во режија на Киро Урдин.

ПРЕД И ПОСЛЕ, Документарен филм, Македонија, 45 мин., колор, ДЦП

Режија и сценарио: Киро Урдин
Наратор: Роберт Мијано
Музика: Венко и Васко Серафимовски
Монтажа и звук: Владимир Петровски – Картер
Камера: Бранд Феро, Слаѓан Милошевски, Ан Вутерс

Дејствието на филмот се случува во околината на  реката Мара, меѓу Кенија и Танзанија. Едно мало гну и едно мало бафало се раѓаат во непосредна близина. Така, по инсинкт, стануваат пријатели.

Подоцна секое тргнува по својот животен пат. На крајот бафалото оди кон реката да го види за последен пат својот детски другар и двајцата умираат еден покрај друг.

 

Возрасна категорија: 14 години

Влезница: 100 денари