Алтернатива Настани

Предновогодишен концерт на Градски дувачки оркестар во МКЦ

Сподели:

 

Градскиот дувачки оркестар ве поканува на традиционален новогодишен концерт на 16 декември (четврток), со почеток во 19 часот во МКЦ, сала 25 Мај.
 
Програма:
Forever and ever – arr. Х. Еминовиќ
Herb Alpert Golden Hits – arr. Steve McMillan
What a wonderful World – arr. R.Stitzel
Final count down – J.Tempest
Money,Money – arr. Х. Еминовиќ
Ljubi me I glavata gore – arr. Х. Еминовиќ
Sway – arr. M.Taylor & Х. Еминовиќ
New York,New York – J.Kander
G.Miller Parade – arr. Rudi Selfert Kresbornn
Gipsy song – В.Стефановски – arr. Х. Еминовиќ
Proud Mary – arr. Х. Еминовиќ
Brazil Samba – arr. Х. Еминовиќ
Radetzky Marcsh – J.Strauss
 
На иницијатива на Град Скопје и Младинскиот културен центар во март 2006 година се формираше Градски дувачки оркестар. Оркестарот од самиот почеток па се до денес има настапувано на сите манифестации во градот Скопје и другите градови во Републиката. Репертоарот на оркестарот е богат и разновиден, се изведуваат дела од сите жанрови. Во оркестарот членуваат 29 професионални музичари и студенти на Факултетот за Музичка уметност.
Сподели: