Премиерот на Словачка Роберт Фицо е застрелан

Сподели

Премиерот на Словачка, Роберт Фицо, е застрелан денеска во Братислава по состанокот на владата.

По истрелите тој паднал на земја, а обезбедувањето го однело во болница. Како што пренесуваат медиумите, тој е хоспитализиран со рани на главата и градниот кош, а напаѓачот е уапсен.

Медиумите јавуваат дека зградата пред која се пукало се евакуира.