Вести Македонија Став

Протестите на ВМРО-ДПМНЕ кои се против ЕУ и НАТО нема да го спречат напредокот на Македонија

Сподели:

Секој протест е демократско право на граѓанин или група граѓани. Јас сум повеќе од убеден дека сето тоа е во спрега со антизападното раководство на ВМРО-ДПМНЕ и некои внатрешни или надворешни сили кои очајно сакаат да ја спречат интеграцијата на Република Македонија во НАТО и Европската Унија, меѓутоа, ве уверувам дека нема да успеат.

Република Македонија, и ние како пратеници заедно со сите вас ќе успееме да ги износиме на грб уставните измени. Согласно тоа, Република Македонија за многу скоро ќе стане 30-та земја членка во НАТО алијансата, а подоцна ќе ги зпочне и преговорите со Европската Унија.

Сподели: