Вести Изјави Македонија Топ теми Ударни вести

Реџепи: Самоволно се засолнив да не дозволам земјата да ни отиде во правец спротивен на моите убедувања

Сподели:

 

Да им честитам на граѓаните за излезот на изборите. Јас сум мирен и со чиста совест изјавувам дека е правилно и разумно својата земја да ја носиш во НАТО и ЕУ.

И да не ма било какви шпекулации изјавувам:

Јас, Кастриот кој имам поглед напред, во интерес на мојата земја, пред мојот народ изјавувам дека самоволно се засолнив на страна за да не отиде земјата во правец спротивен од моите убедувања.

Не е лесно да имаш разлики со своите сопартијци, но кога за иднината на државата влезот во НАТО и ЕУ се најправилното решение, да Кастриот, некој ќе мора да пресече за иднината, си реков, да тоа си ти Кастриот. Јас ќе бидам мостот.

Се надевам дека ќе надвладее разумот. Потребно ни е единство во решавање на пандемијата, чекор кон ЕУ, стабилно мнозинство и многи работа за добра иднина., изјави Реџепи на денешната прес-конференција.

Сподели: