Вести Изјави Ударни вести

РЕКА: Нудиме концепт за враќање на републиканизмот

Независниот кандидат за претседател, професорот Блерим Река денеска одржа прес-конференција за неговата претседателска кандидатура на државата.

„Ја прогласувам за завршна постапката. Ве повикувам со ентизујатам да прославиме заедно на 21. април кога ќе славиме победа. Нудиме концепт за враќање на републиканизмот. Ние сме за евроатланска и мултиетничка република. Македонија е држава но не е Република. Ќе биде република на местото на владеење на поединецот ќе има владеење на правото, но не сега кога Судството е политизирано а јавната администрација е непотизирана и додека Собранието имунизира одговорни за кривични дела.“

Изјави, Блерим Река

Сподели: