Вести Македонија Став Ударни вести

Се јави нарачателот на протестот против правдата – Груевски нарачува, Мицкоски извршува

Сподели:

 

“Денеска, ден по протестот на ВМРО-ДПМНЕ против правдата се јави нарачателот на маршот, вистинскиот лидер на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски.
Шефот на Мицкоски практично потврдува дека тој стои зад целата операција во Скопје за крвавиот 27-ми април.
Мицкоски не може да излезе од контролата на Груевски ниту да донесе автономни одлуки одлуки. Тој е извршител на вистинскиот претседател на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски.
Главна задача му е да обезбеди амнестија за него, но тоа нема да се случи, следува одговорност.
Не успеаја нарачките од Будимпешта по секоја цена да се блокира и опструира Законот за Јавно обвинителство во обвинителство, донесен со двотретинско мнозинство и поддржан од ЕУ, САД, од демократскиот свет.
Законот е најголема закана за извршителот Мицкоски и неговиот шеф Груевски. Со Законот за ЈО поставени се темелите на правната држава, секој што се огрешил да одговара пред законите” – се наведува во соопштението на СДСМ.
Сподели: