Вести Македонија

Седмо продолжение на конститутивната седница на Собранието

Сподели:

Денеска во Собранието продолжува седмата седница.

Реплики и контрареплики ги одбележаа шесте дена од конститутивната седница, на која точките на дневен ред се за избор на претседател на комисијата за прашања на изборите и именувањата, заменик на претседателот, членови и нивни заменици, како и изборот на нов собраниски спикер не стигнуваат на ред за разгледување.

По една недела лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски вчера дојде во Собранието и седна во пратеничката клупа. Од  СДСМ со обвинување – Собранието е блокирано заради заштита на криминал. ВМРО-ДПМНЕ возврати – криминалот барајте го во сопствените редови.

Сподели: