Алтернатива Скопје Чита

СИТЕ НИЕ СЕ КРШИМЕ – ВЕНЦИ ТРАЈКОВ

Сподели:

venci

Сите ние се кршиме внатре во себе
На миљон делови
пукаме внатре
пукаме ко дрво во камин средe ладна зима
пукаме ко жица од гитара кога го свири најубавото соло пред публика
пукаме ко коцка лед кога ја стваме во чаша кока кола…

Баба ми еднаш ми рече
-Сите ние се кршиме внатре во себе
А тогаш никој не може да ни помогне
Ниту најдобрите доктори кој го познаваат најдобро телото
Ниту најдобрите психијатри кој го познаваат најдобро умот
Ниту еден Бог кој ја познава најдобро душата…
Тогаш може повторно да не состави само оној кој најмногу не љуби
Само нашата сродна душа!
Само она!

Сподели: