Алтернатива Настани

Skopje Dance Theater со онлајн претстави

 

Скопје танцовиот театар секој ден со почеток во 18 30 часот, ќе емитува претстави во сопствена продукција, од архивата со која располага, со цел да допре до публиката и сите љубители на танцот.

Од 18.30 часот денеска ќе бидат прикажани претставите „w r o n g” и „Sketch” во кореографија на Адријана Данчевска.

Во наредните три дена во истиот термин публиката ќе има можност да ги гледа и: „Луцидниот Јос“ во кореографија на Дејан Битровски и „Котел“ и „Егзистирање“ на Рисима Рисимкин (25 март); „Ноември“ и „Flesh and bone” на гостинот кореограф Симон Кубан од Чешка (26 март) и „Идентитети“ во кореографија на Рисима Рисимкин (27 март).

Претставите се во изведба на танчари од театарот и Катедрата за современ танц при Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип.

Емитувањата ќе бидат преку Јутјуб каналот на Skopje Dance Theater.

Сподели: