Здравје Магазин

Со сода бикарбона решете го проблемот со првутот

Сподели:

prvuut

На почетокот, косата ќе изгледа суво, но тоа е само привремено. Набрзо ќе стане мека, а првутот ќе исчезне засекогаш.

Содата има многу широка примена, во кујна, перење, лечење, козметика.. Можеме да ја наречеме прав со чудесно дејство, а е потврдено и дека помага во лечење на некои тешки болести. Но дали знаете дека содата може да ви помогне во отстранување на првутот?

Еве како:

Наквасете ја косата со вода, а потоа со енергични движења потребно е да ставите сода бикарбона на прстите и да триеме на кожата од косата. После тоа, косата измијајте ја и исушете. Правете го ова секој пат кога треба да ја миете косата, но шампон не треба да користите – содата одлично го заменува. На почетокот, косата ќе ви изгледа суво, но тоа е само привремено. Набрзо ќе стане мека, a првутот ќе исчезне засекогаш !

Сподели: