Спорт

Составот на Полска за ЕУРО 2016

Сподели:

Селекторот на Полска, Адам Навалка го одреди поширокиот список од 28 играчи за Еуро 2016, со тоа што до 31 мај треба да отпаднат 5 имиња.

poland1

Голмани: Артур Боруц, Лукас Фабиански, Војчех Шчесни, Пржемислав Тито.

Одбрана: Тиаго Ционек, Павле Давидовиќ, Камил Глик, Артур Једржечук, Михал Паздан, Лукас Пишчек, Мачиеј Рибус, Бартоли Саламон, Јакуб Ваврзинјак.

Среден ред: Јакуб Блашчиковски, Камил Гросицки, Томас Јодловиец, Бартоли Капустка, Гжегош Криховјак, Керол Линети, Кжистоф Мачжински, Славомир Пешко, Филип Старжински, Павле Вжолек, Пјотр Жиелински.

Напад: Роберт Левандовски, Аркадиуш Милик, Артур Собиех, Мариуш Степински.

Полска е во групата Ц заедно со Германија, Украина и Северна Ирска.

poland

The post Составот на Полска за ЕУРО 2016 appeared first on Спорти.


Source: Sporty

Сподели: