Вести Свет Ударни вести

Социјалистот Давид Сасоли избран за претседател на Европскиот парламент

 

Италијанскиот социјалист Дaвид-Марија Сасоли денеска е избран за претседател на Европскиот парламент, кој беше избран во вториот круг од гласањето.

Сасоли е поранешен новинар по потекло од Фиренца и пратеник во Европскиот парламент веќе една деценија

Мандатот на претседателот на ЕП е две и пол години.

 

Сподели: