Магазин Наука и Технологија

Спектакуларни снимки на аурора од МВС во ултраHD

Сподели:

Спектакуларни снимки во висока резолуција од активност на аурора – северна светлина на земјините магнетни полови. Снимени со неверојатна бистрина во ултраHD (4К) резолуција од Меѓународната вселенска станица можете да ги видите и доживеете како никогаш до сега. Овие ново објавени материјали од НАСА се снимени со неколку камери поставени на МВС.

aurora

Аурорите се секогаш едни од најфасцинантните појави во природата, без разлика дали се снимени од орбита или на Земјата секогаш предизвикуваат воздишка.

Астрономско друштво Орион

http://www.orion.mk/1053108610741086108910901080/aurora-ultra-hd

Сподели: