СТАВ – Синоличка Трпкова

Сподели

sinolicka-trpkova

Прво, сенаторите што си гласаа за ректор со нелегитимни членовни на спукм и го “спасија” УКИМ со “единство” газејќи врз студентите, не одважувајќи се да кажат ниту збор за демократија и правда, за мене завршија кариера.Ме избрале следниот ден за редовен професор на сенат. Не што не се радувам туку се срамам кога знам за што се не биле дигани истите раце.

Моето прашање до нив е – кога веќе го “спасиле” УКИМ со избор на Ректор, каде им е Ректорот да го спаси УКИМ од вмро?!

Сите треба да си дадете оставки особено после вчерашните настани. Сите!

Студентите колку и да беа на број ви одржаа настава по кичма и во пракса ви покажаа како вие треба да се борите за своите права.

Допрва УКИМ ќе крвари. Но од професорските рани, зашто студентите доаѓаат и заминуваат. Тоа се обидоа и да ви го кажат, апропо вашето “единство”.