Стенд-ап шоу “Животот е циркус”: Земете поука од комичарите споделете смеа

Сподели

 

Циркуската вештина отсекогаш предизвикувала восхит и почит кај луѓето воведувајќи ги во мистериозен, необичен свет. Денес, насекаде во светот, циркусот е прифатен како уметност, а пионерите на модерниот циркус постојат и кај нас. Сите уметности можат да се вкрстат и реализираат преку циркусот.

Дали некогаш се чувствувате како да сте кловн што жонглира со премногу работи одеднаш, врти премногу чинии?

Можеби понекогаш се чувствувате како да одите по тесно јаже без заштитна мрежа подолу?

Припитомувач на лав кој не може да ги скроти околностите околу вас? Можеби се чувствувате како да сте навивачко шоу за светот?

Надвор од чудата и магијата на циркусот, има многу што можеме да научиме од она што се случува под големиот врв. Циркусот, на многу начини, е метафора за животот – луд е, неочекуван, исполнет со јак спектар на емоции. Под големиот врв, можете да преминете од громогласно смеење до задржување на здивот во страв за само неколку моменти. Како и во животот, циркусот е исполнет со некои необични ликови, од кои многумина имаат големо знаење да ги споделат ако погледнеме малку поблиску.

Дали инспирацијата ја пронашле од култниот филм од 1960 Животот е циркус (LIFE IS A CIRCUS), или пак можеби од истоимената песна на Дејвид Боуви од 1968 (David Bowie Life Is A Circus), како и да е, сопствениците на овој клуб во скопската населба Илинден навистина успеваат на еден забавен и креативен начин да ги расположат своите сограѓани. Дел со вкусните јадења и рановидната понуда на пијалоци, дел со програмата на настани во нивниот локал.

 

 

Токму следната седмица  на 14.08. (сабота), во овој клуб рестран ќе гостува позната Новосадска пеачка Наташа Беквалац, а ден по неа на 15.08. (недела) ќе ве изнасмеат со нивните стенд-ап шоуа Белграѓанките Јелена Мандариќ и Ана Златановиќ и Тузланецот Хазим Мујчиновиќ

Животот е премногу краток за да го поминете времето сериозно. Земете поука од комичарите споделете смеа. Смеј се. Добра музика и здрав хумор следниот викенд во локалот “Животот е циркуз во населба Илинден, Скопје.