Алтернатива Настани

Стрип Трип Фестивал во МКЦ

Сподели:

 

Првото издание на Стрип Трип Фестивалот во Скопје ќе се одржи на 17 и 18 јуни во Младинскиот културен центар (МКЦ). 

 
На програмата, ќе имаме:
• Дискусии и презентации на најнови домашни и регионални стрип изданија
• Гости автори и издавачи
• Изложба на реномирани стрип цртачи
• Супер музичка програма
• Работилница за цртање стрип за деца
• Филмска програма
• И најважно….БЕРЗА НА СТРИПОВИ!
 
Сите издавачи, колекционери, стрипомани и стрип #љубители, самите и нивните најмили да повелат и заземат активно учество на првото премиерно издание на Стрип #Трип, кое искрено се надеваме ќе прерасне во богата и долгогодишна традиција, како што личи на еден сериозен, возобновен и етаблиран град на една држава што претендрира да претендира.
Би сакале да се заблагодариме на стрип книжарницата #Бункер и издавачите #Стрип #Квадрат и Тошо Филиповски за несебичната помош и насока во организацијата како и: Нашето културно богатство, илустраторот и уметник Гоце Илиевски кој го креираше дизајнот за овој настан. Гоце, наскоро и номинација за УНЕСКО! – информираат организаторите.
 
Фестивалог е финансиски поддржан од Град Скопје.
Сподели: