Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

Одбележување на стогодишнината од раѓањето на Конески – “Драмски за Конески”

Сподели:

 

 

Драмски театар Скопје оваа сабота, на 12 јуни, од 20 часот ќе одржи омаж насловен “Драмски за Конески”.

Повод е одбележувањето на стогодишнината од раѓањето на великанот и доајенот на македонската литература и писменост, Блаже Конески, соопштуваат Драмски Театар Скопје.

Учесници во овој проект се првенците на Драмски театар: Катарина Коцевска Хаџи Василева, Анастас Тановски, Драган Спасов Дац, Маја Вељковиќ-Пановска, Игор Ангелов, Лилјана Вељанова, Дејан Лилиќ, Јелена Жугиќ, Зоран Љутков и Дамјан Цветановски. 

Сподели: