Свечена академија – 70 години Национална Галерија на Македонија

Сподели

Даут-Пашин амам, 5. декември, Свечена академија по повод 70 години од постоењето на Националната галерија на Македонија (1948-2018). 

Истата ќе биде проследена и со изложба на дела и архивски материјали поврзани со постоењето и растот на НГМ „Почетоци за паметење“.

Во деновите кои следат публиката ќе може во периодот од 10-18 часот да ја посети и проследи изложбата.