Вести Македонија Ударни вести

ДОМ со силна поддршка од Данските Зелени

  Викендов Зелената партија ДОМ, граѓанското здружение „Зелена планета за сите” и претставнициод Зелено Левата партија на Данска, организираа работилница за зелени политики и јакнење на капацитетите на партијата. Работилницата ја водеа Маја Морачанин, Ана Угринска и Ервин Реџепагиќ од ДОМ и Тролс Стру Шмит и Александер Мирхој, од данската Зелено Лева партија.     […]

Алтернатива Настани

Интерпретациска работилница на ХАЕМУС: “Виното – наследството што го пиеме”

  Обуката за интерпретација на „Виното – наследството што го пиеме“ или „Која е Вашата приказна што ја живеете“ е во организција на ХАЕМУС и ќе се одвива на 13 мај во „Музејот на виното“ во Демир Капија. Обуката ќе је води Дубравко Фијачко (Хрватска), сертифициран тренер за интерпретација со акредитација здобиена преку Interpret Europe. […]

Вести Македонија Ударни вести

Собраниска Делегација на работилница за унапредување на човековите права во Женева

  Делегација на Собранието на Република Северна Македонија во состав од Абдула Салиу, шеф на Делегацијата во ПС на Франкофонијата и Бети Стаменкоска Трајкоска, член на Делегацијата, ќе учестува на работилница за зајакнување на улогата на пратениците во земјите членки на Меѓународната организација на Франкофонијата во процесот на Универзалниот периодичен преглед, што ќе се одржи […]

Алтернатива Настани

Изработка и традиција: Онлајн работилница на МАРТИНКИ

  Колку е значајна традицијата и колку таа се пренесува на генерациите во нејзината оригиналност и во услови на одредени кризи?   Отворена покана до сите да ни се придружат на работилницата посветена на мартинките – начинот на изработка и традицијата. Онлајн работилницата ќе се одржи на 1-ви март од 19:00 часот. На настанот ќе […]