Алтернатива Настани

“Ничија земја” во Македонски народен театар

  “Ничија земја” во Македонски народен театар, 11 март, почеток 20 часот Данис Тановиќ/Александар Морфов Адаптација и режија: Александар Морфов Улоги: Чики – Сашко Коцев Цера – Тони Михајловски Нино – Александар Михајловски Рамбо – Гораст Цветковски Бошко, наредникот на српскиот камп – Александар Микиќ Миле Прлиќ, офицерот на српскиот камп и фотограф – Томе […]

Алтернатива Настани

МНТ: Комуникациска современа музичка драма “Само глас” од Нина Плавањац

      На 26 мај, на сцената на Македонскиот народен театар, со почеток во 20 часот, ќе биде одиграна праизведбата на комуникациската современа музичка драма „Само глас“ од младата авторка Нина Плавањац.   Претставата „Само глас“ е во режија на Марјан Неќак, кој воедно е автор на музиката, сценограф и дизајнер на светлото.   […]