Вести Македонија Ударни вести

Лицата со оштетен слух добиваат бесплатно паркирање на сите паркинзи на ПОЦ

  Градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски го оствари предизборното ветување кое им го даде на членовите од Националниот сојуз на глуви и наглуви за време на кампањата во предизборниот процес. Станува збор за користење на бесплатно паркирање на лицата со оштетен слух на сите паркинзи на ПОЦ, на целата територија на општината.     […]

Вести Македонија Ударни вести

Герасимовски: ПОЦ ќе стане и комунално претпријатие

  Горан Герасимовски новиот градоначалник на општина Центар, оствари работен состанок со Васко Кичевски, директорот на ЈП Паркинзи на општина Центар околу новата дополнителна дејност која треба да ја добие претпријатието.     Имено, Герасимовски во текот на изборната кампања неколкупати повтори дека ЈП ПОЦ настрана од дејноста за организирање, управување, уредување и одржување на […]

Вести Македонија Ударни вести

Нова верзија на мобилната апликација на ЈП Паркинзи на Општина Центар

  Јавното претпријатие за јавни паркиралишта „Паркинзи на Општина Центар“ денес ја пушта во употреба најновата верзија на ПОЦ мобилната апликација со нови функционалности  и значителни подобрувања на дизајнот и прегледноста. Најголем новитет на апликацијата е Green Pay паркичникот кој ќе им овозможи на корисниците на Green Pay платежната картичка да вршат трансфер на средства […]