Вести Македонија Ударни вести

М-смарт бесплатни картички за српските туристи за патарини по Коридорот 10

  Патниците од Србија кои во Северна Македонија ќе влегуваат со автомобил, од денеска на граничниот премин Табановце, добиваат бесплатна картичка со 760 денари, за плаќање на патарините во двата правца на автопатот „Пријателство“, од Куманово, до грчката граница Богородица. Владината одлука за бесплатна патарина за српските граѓани стапува на сила денеска, а ќе важи […]