Categories: Вести, Изјави, Македонија, Ударни вести

Тошковски од пунктот „Пролет“: Викендов ќе бидат одобрени 20.000 лични документи

  Министерот за внатрешни работи Панче Тошковски денес беше во посета на пунктот за сликање на лични документи  во полициската…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Бојмацалиев: Неодобрени 48.000 пасоши на ниво на држава

  Дополнителниот заменик министер за внатрешни работи Митко Бојмацалиев во изјава за Сител беше запрашан за конкретни бројки колку граѓани…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Системот „Земи бројче“ дополнително ќе воспостави ред за издавање на лични документи

  Денеска во Отсекот за управни работи Куманово, министерот за внатрешни работи Панче Тошковски и дополнителниот заменик министер за информатичко…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Бојмацалиев: Внатрешна контрола треба да утврди каде е грешката со неиздадени, а готови пасоши на граѓаните

  Денеска, дополнителниот заменик министер за внатрешни работи Митко Бојмацалиев, во одговор на новинарско прашање, за време на неговата посета…

Read More
Categories: Вести, Изјави, Македонија, Ударни вести

Бојмацалиев: Внатрешна контрола истражува зошто граѓаните не можат да ги подигнат готовите пасоши

  Во изјава за Сител Телевизија, дополнителниот заменик министер за внатрешни работи Митко Бојмацалиев беше запрашан зошто граѓаните не можат…

Read More
Categories: Вести, Изјави, Македонија, Ударни вести

Нов пункт за вадење на лични документи во Идризово

  Министерот за внатрешни работи, Панче Тошковски во интервју на утринската програма на Слободен печат изјави дека идејата на Народниот…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Коцевски: Се постапува по предметот за кривичните пријави за личните документи

  Јавното обвинителство има формирано предмет во кој се споени три кривични пријави во врска со издавањето на личните документи,…

Read More
Categories: Вести, Изјави, Македонија, Ударни вести

Бојмацалиев: Граѓаните не можат да закажат термин по 7, 8 дена

  Во разговор за ТВ21, дополнителниот заменик министер за внатрешни работи Митко Бојмацалиев запрашан за гужвите кои се создаваа во…

Read More