Вести Изјави Македонија Топ теми Ударни вести

ДКСК: Ограничувања и забрани на активности во изборниот период

  По повод донесеното Решение за распишување на Локалните избори 2021 година, Државната комисија за спречување на корупцијата излезе со соопштение до јавноста, во кое им укажува на институциите основани од државата, како и на единиците на локалната самоуправа и јавните претпријатија формирани од нив, на нивната обврска за доследно почитување и примена на одредбите […]