Вести Свет Ударни вести

Фејсбук го смени името на компанијата во “Мета”

  „Фејсбук“ го менува своето име во „Мета“, како одраз на напорите на компанијата да изгради дигитален виртуелен свет, познат како метаверзум, истовремено борејќи се со продлабочената криза во односите со јавноста и зголемената регулаторна контрола, објави Фајненшл тајмс. Говорејќи на годинешната „Фејсбук конект“ конференција посветена на виртуелната реалност, главниот извршен директор Марк Закерберг најави дека […]