Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

Европска недела на тестирање за ХИВ: Секој ден тестирање во ХЕРА со брзи ХИВ тестови

  Од денеска до 29 ноември ХЕРА – Асоцијација за здравствена едукација и истражување ја одбележува Европската недела на тестирање за ХИВ веќе осма година по ред.     Денес, се проценува дека во нашата држава секое трето лице кое има ХИВ, не го знае својот ХИВ-позитивен статус, односно не е свесно дека е ХИВ-позитивно. […]