Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

Изложба на Државниот архив “ЖЕНАТА И ГОЛЕМАТА ВОЈНА”

  По повод Меѓународниот ден на жената – 8 март, Државниот архив отвори изложба на тема: “Македонската жена во Големата војна 1914-1918”.       На изложбата се презентирани значајни документи од нашите архивски фондови и жената е претставена од тој период како: мајка, сопруга, борец, лекар, уметник, работник…       Оваа изложба, што […]