Вести Изјави Македонија Топ теми Ударни вести

Ковачевски: Владините институции мора да ги намалат непродуктивните трошоци

  Претседателот на Владата на Северна Македонија Димитар Ковачевски во интервју за ТВ 24 Вести, истакна дека стратегијата за надминување на сериозната глобална економска криза, дополнително влошена и со војната во Украина е преточена во 26-те мерки и препораки, што ги донесе Владата, и кои се целосно насочена кон користење на сите ресурси во поддршка […]