Вести Македонија Топ теми Ударни вести

ДЗС: Во Северна Македонија живеат 1.836.713 граѓани, од нив 58,44% Македонци и 24,3% Албанци

  Вкупното резидентно население на Република Северна Македонија, на 5 септември 2021 година изнесуваше 1 836 71 жители. Од нив, 50.4 % се жени, а 49.6 % се мажи, информираат од Државниот завод за статистика.   Според возрасната структура, најголем процент од населението 7 % – се во возрасната група од 40-44 години. Куриозитет е […]