Вести Македонија Ударни вести

МОН: Разумно е да продолжи наставата и да се интензивираат преговорите

  Секој изгубен ден и час од образовниот процес е на директна штета на учениците и никој не може да ги надомести. Затоа, Министерстевото за образование и наука ја поздравува иницијативата од Советот на СОНК за интензивирање на преговорите за зголемувањето на платите на наставниците но не и одлуката да се продолжи со штрајк. Неодговорно […]

Вести Македонија Ударни вести

МОН: Настава мора да се организира и за време на штрајк

  Министерството за образование и наука ја известува јавноста дека и од понеделник, за кога е најавен штрајкот од страна на раководството на Синдикатот за образование, наука и култура – СОНК, основните и средните училишта ќе продолжат да работат, односно ќе примаат ученици и ќе организираат воспитно – образовен процес. Правната регулатива во оваа област […]