Categories: Алтернатива, Вести, Македонија, Настани, Ударни вести

Македонските математички олимпијци освоија 4 медали во Осло

  На 63. Интернационална математичка олимпијада (ИМО 2022) во Осло, македонската репрезентација постигна одличен резултат. На овој најпрестижен математички натпревар…

Повеќе