Вести Изјави Македонија Ударни вести

Бектеши: Двојно поевтина електрична енергија на компаниите кои произведуваат основни прехранбени производи

  “Компаниите кои што произведуваат основни прехранбени производи и се се регистрирани со шифри на дејност 10.41, 10.51, 10.61, 10.71, во кои спаѓаат производителите на масло за јадење, леб и пекарски производи, брашно, млеко и млечни производи како и производители на јајца ќе имаат фиксна цена на електрична енергија. Оваа цена на струја која што […]

Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Влада: Електричните возила e-go ќе се произведуваат во Тетово

  Владата на денешната седницата ја усвои Информацијата и донесе Одлука за давање согласност на Договорот за доделување на државна помош склучен помеѓу Владата на РС Македонија, застапувана и претставувана од Дирекцијата за технолошки индустриски развојни зони и „НЕКСТ.Е.ГО МОБИЛЕ“. Во Република Северна Македонија ќе се произведуваат електричните возила e-go. Мултимилионска инвестиција од НЕКСТ.Е.ГО МОБИЛЕ […]